Blog

Gode råd til at spare penge på kunst

Vil du gerne have mere kunst i dit hjem, men har du ikke uendeligt med penge at købe kunst for, er der her et par gode tips til, hvordan du kan spare penge på kunst, uden at gå ned på kvalitet.

Kunst er jo subjektivt. Om det er et maleri fra Skagensmalerne, et Arne Jacobsen vækkeur eller hvad der nu ellers lige gør det for dig, er helt op til dig selv at bestemme.

Køb det på auktion

På auktioner er der kunst for alle. Alle har mulighed for at byde med på kunstværker, der er på auktion. Der kan være store forskelle på priserne, alt afhængig hvilke kunstnere du ønsker at købe værker fra. Du kan sagtens finde værker på kunstauktioner, der er til at være med på.

Det er også tit på auktioner, at du finder de mere sjældne værker, som du ikke bare lige kan gå ud at købe. Så hvis du vil eje noget unikt, er det oplagt at tage et kig på en kunstauktion – evt. på nettet for at gøre det nemmere for dig selv – og se om der er noget, der er værd at byde på.

Snak med sælgeren

Det kan også være en rigtig god mulighed at snakke med sælgeren – især hvis der er tale om kunst til lidt højere beløb. Det kan enten være en galleriejer eller måske kunstneren selv, hvis det er vedkommende selv, du køber kunsten af.

Ligesom med alle andre handler, er der også rig mulighed for at snakke med sælgeren. Det kan også være, at du køber kunst privat, og her er der i særdeleshed mulighed for at tage en snak med den sælgende part for at høre, om der er mulighed for en god handel.

Køb flere værker og få en markant rabat

Og når du er i gang med at snakke med sælgeren, kan du jo også høre, om der er mulighed for at få mængderabat. I mange tilfælde kan du jo snakke dig til, at hvis du nu tager tre eller fem værker på en gang, kan det så ikke lade sig gøre at få 10% rabat?

Selvfølgelig skal du kun gøre det, hvis du rent faktisk er interesseret i at få de værker. Men har du lyst til at eje en håndfuld værker fra en og samme kunstner, kan du være heldig at kunne spare penge på dem på denne måde.

Lav kunsten selv

Hvis du gerne vil gøre det rigtig billigt for dig selv at få ny kunst på dine vægge, kan du jo kaste dig ud i at lave kunsten selv. Alle har en kunstner inden i sig, så du kan med garanti også lave noget, hvis du bare giver dig selv chancen.

Ofte kræver det jo ikke det store i materialer for at komme i gang. Du skal bruge et lærred, et staffeli, nogle pensler og noget maling. Så er du jo ellers godt i gang med selv at lave kunstværker til din bolig.

Gode råd til at spare penge på kunst
Gode råd til at spare penge på kunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.